NEKed! – Veled!

Nemzetközi Eucharisztikus kongresszusra készülünk.

Pünkösd hétfőn Máriaremetén a Karizmák Ünnepe alkalmával indult a következő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hároméves előkészületi programja. A kongresszusnak Budapest ad otthont 2020. szeptember 13. és 20. között. Erdő Péter bíboros háromszázhúsz missziós küldöttnek adott át megbízólevelet Máriaremetén.

A missziós küldöttek a NEK nagyköveteiként a kongresszus előkészítésén dolgoznak a plébániákon és más csoportokban. Fő céljuk, hogy közösségükben felpezsdítsék az eucharisztikus életet, megszólítsák a híveket és tudatosítsák bennük, hogy az eucharisztikus életre mindannyian meghívást kaptunk, ahogy a kongresszusra sem komoly tudással rendelkező teológusokat várnak elsősorban, hanem mindenkit, aki meg szeretné ünnepelni az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal való kapcsolatát. Megbízólevelet vehettek át a Fokoláre Mozgalom képviselői is, akik biztosították a szervezőket tevékeny és lelkes részvételükről. Az első észrevételeik között máris megfogalmazódott, hogy 2020-ban lesz Szent II. János Pál pápa és a mozgalmat alapító Chiara Lubich születésének centenáriuma. Nagyobb hangsúly kerülhet azokra a témákra, elmélkedésekre, melyeket az eucharisztia témakörében írtak.

A küldöttek fontosnak tartják megtalálni a fiatalok bevonásának lehetőségeit is, akár (az egyre népszerűbb) szentségimádások szervezése által, akár olyan módon, hogy a készülő szentségimádás-kereső applikációk (mobiltelefonra) kidolgozásában helyet kapjanak a kreatív ifjak. Az Eucharisztikus Kongresszus minden korosztály közös programja, így az előkészületek útját is együtt jó egyengetni.

Az előkészületekről és programokról folyamatosan tájékozódhat az esemény honlapján: http://www.iec2020.hu//

Fotók:  Somogyi András és Bors Katalin (2)

Rovat: Hírmozaik

Szerző: Gőbel Ágoston

Forrás: Új város Online

További bejegyzések