Hirdetések augusztus 6.

Urunk színeváltozása

1./ A hónap elsővasárnapja van. ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk, 6 órától kezdve szentségimádást tartunk. Kedden Szent Domonkos emléknapja, szerdán Edith Stein, csütörtökön Szent Lőrinc diákonus ünnepe. Csütörtökön az esti szentmise és szentségimádás után virrasztást tartunk a templomban. Pénteken Szent Klárára emlékezünk. – Már előre hirdetem, hogy 14-én, hétfőn, nem reggel, hanem este ½ 7-kor lesz szentmise, 15-én, Nagyboldogasszony parancsolt ünnepén reggel ½ 8-kor és este ½ 7-kor lesznek a szentmisék.     

 

3./ Különféle újságok, augusztusi Adoremus és Szent Kereszt a szokott helyről megvásárolhatók.  

            4./ Az Ifi falka és a rákosfalvai Egyházközség – a 2020-as Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából – nyári fotó pályázatot hirdet iskoláskorú diákság részére. A fotópályázat jeligéje: „Nyáron ebben a templomban jártam.” Arra kérjük a pályázaton résztvevőket, hogy a nyaralás folyamán látogassanak meg egy-egy templomot, és készítsenek annak lehetőleg belsejéről (vagy külsejéről) 1-1 fotót.

A pályázat feltételei:

  • A pályázaton alsóstól végzős gimnazistáig várjuk a jelentkezőket, három korcsoportban: 1-4.osztály, 5-8.osztály, 9-12. osztály.
  • Egy pályázó maximum 3 db. különböző templomról készült fotóval pályázhat, az elkészült pályamunkákhoz feltüntetve a helyszínt.
  • A benyújtandó fotó mérete 13×18 cm.
  • A pályázókat kérjük, hogy pályamunkáikat névvel ellátott borítékban augusztus 20-ig adják le a templomban. A borítékra rá kell írni: „Nyáron ebben a templomban jártam.”

Ha kérdésetek adódna e-mailben az ifi.falka@gmail.com címre írhattok, vagy személyesen Hunyadvári Attilát keressétek meg.

Bizakodva várjuk szebbnél szebb fotóitókat! Boldog és élményekben gazdag nyaralást kívánunk!

5./ Idén is megünnepeljük templomunk búcsúját augusztus 20-án. Az ünnepi szentmise után közös ebéd lesz a plébánia udvarán. Az ebédjegyek 500,- Ft-os áron megvásárolhatók a sekrestyében és az irodában. Részletek a honlapon és a hirdető táblákon.

További bejegyzések