Hirdetések július 30.

Évközi 17. vasárnap

1./ Hétfőn Loyolai Szent Ignác, kedden Ligouri Szent Alfonz emléknapja lesz. Csütörtökön az esti szentmise és szentségimádás után virrasztást tartunk a templomban. Pénteken Vianney Szent Jánosra emlékezünk. Ez a nap egyben augusztus hónap első péntekje is. Reggel 7 órakor is lesz szentmise, este 6 órától elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Szombaton az esti szentmise már Urunk színeváltozása ünnepéről lesz.     

2./ Különféle újságok, augusztusi Adoremus és Szent Kereszt a szokott helyről megvásárolhatók.  

3./Idén is megünnepeljük templomunk búcsúját augusztus 20-án. Az ünnepi szentmise után közös ebéd lesz a plébánia udvarán. Az ebédjegyek 500,- Ft-os áron megvásárolhatók a sekrestyében és az irodában. Részletek a honlapon és a hirdető táblákon.

            4./ Az Ifi falka és a rákosfalvai Egyházközség – a 2020-as Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából – nyári fotó pályázatot hirdet iskoláskorú diákság részére. A fotópályázat jeligéje: „Nyáron ebben a templomban jártam.” Arra kérjük a pályázaton résztvevőket, hogy a nyaralás folyamán látogassanak meg egy-egy templomot, és készítsenek annak lehetőleg belsejéről (vagy külsejéről) 1-1 fotót.

A pályázat feltételei:

  • A pályázaton alsóstól végzős gimnazistáig várjuk a jelentkezőket, három korcsoportban: 1-4.osztály, 5-8.osztály, 9-12. osztály.
  • Egy pályázó maximum 3 db. különböző templomról készült fotóval pályázhat, az elkészült pályamunkákhoz feltüntetve a helyszínt.
  • A benyújtandó fotó mérete 13×18 cm.
  • A pályázókat kérjük, hogy pályamunkáikat névvel ellátott borítékban augusztus 20-ig adják le a templomban. A borítékra rá kell írni: „Nyáron ebben a templomban jártam.”

Ha kérdésetek adódna e-mailben az ifi.falka@gmail.com címre írhattok, vagy személyesen Hunyadvári Attilát keressétek meg.

Bizakodva várjuk szebbnél szebb fotóitókat! Boldog és élményekben gazdag nyaralást kívánunk!

További bejegyzések