Nyitott templomok napja

2017-ben a Rákosfalvai Szent István király Plébánia is aktívan kapcsolódott be az Ars Sacra keretében megszervezésre kerülő Nyitott Templomok napjába. A rákosfalvai zenei, kulturális és hitéleti programok szeptember 16-án Spick Károly plébános atya által celebrált esti szent mise után kezdődtek meg.

Elsőként templomunk kántora és kórusvezetője Igali Csanád változatos zenei műveket bemutató orgona koncertjét hallgathatták meg. A koncert alatt templomunk orgonáján többek közt J. S. Bach, Nicolas de Grigny, J. P. Sweelink, Camille Saint-Saëns, Gabrieli, J. G. Walther, Padre Davide de Bergamo, J. K. Kerll és Liszt Ferenc egy-egy műve szólalt meg.

A lelki és zenei ráhangolódás után Hunyadvári Attila templomunk Ifjúsági Csoportjának és Ministráns Közösségének vezetője a templom történetével és jelesebb tárgyaival ismertette meg az összegyűlt hívőket, az előadás folyamán kerültek bemutatásra a Puchardi-testvérek által 1919-ben a Rákosfalvai Plébánia alapításának emlékére adományozott kehely, valamint az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus jelképével ellátott két cibórium is.

Az este további részének középpontjában az Oltáriszentség állt. A szentségimádás kíséretében a Napvilág Együttesnek tartozunk köszönettel, akik egy koncert keretében is bemutatkoztak az Egyházközség hívei előtt.

A Nyitott Templomok napjának változatos programjai a rákosfalvai híveket is megindították az este folyamán, mintegy félszázan kapcsolódtak be rendezvény menetébe valamilyen formában. A közreműködésért szeretnénk köszönetet mondani Spick Károly atyának a program szervezésében nyújtott lelki támogatásért, Igali Csanádnak, a Napvilág Együttesnek a zenei koncertekért, valamint egyházközségünk missziós küldötteinek, akik a szervezést vállalták.

 

Szerző: Hunyadvári Attila

További bejegyzések