Meghívó Jézus fogadóóráira

„A világ a Nap nélkül meg tudna lenni, de nem lehet meg szentmise nélkül.”

(Pio atya)

 

Kalkuttai Szent Teréz szavai végrendeletéből: 

“Jézus azt szeretné, hogy még egyszer mondjam el nektek, milyen nagy szeretettel van mindegyiktek iránt, sokkal nagyobbal, mint el tudjátok képzelni… Megismerkedtetek igazán az élő Jézussal…? Hallottátok szeretetének szavait?”

Jézus minden egyes nap hív és vár minket, hogy találkozzunk vele az Eucharisztiában. Hagyjuk, hogy Jézus alakítsa szívünket, Ő a mi gyógyszerünk, a szeretet mindhalálig. Legyen ez az újév, a Jézussal való kapcsolatunk megújulásának éve.

Feltehetünk magunknak kérdéseket: -Mit jelent nekem az Eucharisztia?- Mit élek meg a Szentmisén az Eucharisztiával? – Mi jelenti a nehézséget a Szentmisén való részvételkor?- Mi segíthet? – El tudok mélyülni a liturgia során a mozdulatokban (keresztvetés, térdhajtás)?  – Vágyom a Szentmisén való részvételre?

Tegyünk pici elhatározásokat, de legyünk hűségesek hozzá! Pl.: – A vasárnapi szentmise mellett, elmegyek egy hétköznapi szentmisére. – Betérek egy szentségimádásra. – Korábban érkezem a szentmisére vagy szentmise után még ott maradok Jézussal, meghosszabbítom a szentmisét. – Mi akadályozza, hogy elmenjek hétköznap is Szentmisére? – Mi segítheti? 

„Jöjjetek hozzám mindnyájan!”

Fogadóóráimon soron kívül fogadlak:

H, Sze: 07:00 és K, Cs, P, Szo: 18:30

Várlak!

Chiara Lubich szavai:

„A nap legfontosabb, mindennél fontosabb pillanata az, amikor Te a szívünkbe térsz. Kihallgatás ez a Mindenhatónál.”

+++

Fotó:

Az első oldalon látható kép nem festmény, hanem egy valódi (autentikus) fénykép! Egy különleges kegyelem ez, amelyet egy német újmisés pap a szentelését követő harmadik napon, 1932. augusztus 29-én kapott. A fénykép csodás módon keletkezett, mivel sem a misét bemutató pap, sem a ministráló szerzetes-testvérek, sem pedig a pap bátyja, aki a fényképet készítette, nem látták azt, ahogy Üdvözítőnk megjelent az oltár fölött, és drága szent Vére a kehelybe folyt.

További bejegyzések