Hirdetések március 11.

Nagyböjt 4. vasárnap

1./  Szerdán templomunk szentségimádási napja lesz. Reggel a 7 órakor kezdődő szentmise után lesz a szentségkitétel. Nap közben egyénileg végezzük a szentségimádást. Este 17-30-tól rózsafüzért imádkozunk, 18.00 órától közös szentségimádást tartunk, és a 18.30-kor kezdődő szentmisével fejeződik be a szentségimádási napunk. Aki tud nap közben egy-egy fél órai szentségimádást vállalni, kérem, iratkozzon fel a sekrestyében, illetve az irodában. Csütörtökön az esti szentmise és szentségimádás után kezdődik a virrasztás. Pénteken este 6 órától a Rózsafüzér Társulat vezetésével elmélkedjük végig Krisztus keresztútját.

2./ Különféle újságok, valamint Szent Kereszt és márciusi Adoremus a szokott helyről megvásárolhatók.

3./ Az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeihez kapcsolódóan 6 plébánia missziós küldöttjeinek szerkesztésében, elkészült a NEKtár újság 1. száma. Ingyenesen elviheti a kis asztalról. Az újság minden korosztályt megszólít.

4./ A nagyböjti lelkigyakorlat 19-én, 20-án és 21-én lesz az esti szentmisék keretében. A lelkigyakorlat vezetője Kiss Csaba solymári plébános.

5./ A tavalyi évben, az első elektronikus adóbevallási lehetőségnél a Katolikus Egyház javára rendelkezők száma 56 ezer fővel, a felajánlott összeg pedig 184 millió Ft-tal csökkent.

Kérjük, az idén beadandó Személyi Jövedelemadó bevallásoknál különösen figyeljenek az adó 1+1 %-ának felajánlására, ugyanis az egyházak esetében a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig.

Az elektronikusan beadott bevallás esetében (interneten a NAV e SZJA oldalán keresztül) különösen is figyelni kell arra, hogy az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1+1 % nyilatkozat megtételét.

Továbbá kérjük, hogy mindazok, akiknek bármely ok miatt (pl. családi adókedvezmény) jelenleg nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról. Ez azért fontos, mert a támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.

További bejegyzések