Szentségimádás iskolája templomunkban

„Én nézem Őt, Ő néz engem”

Vianney Szent János parasztbácsija hosszú órákig ült a templomban az Oltáriszentség előtt. Szent János megkérdezte tőle, hogy mit csinál?

A parasztbácsi válasza: „Én nézem Őt, Ő néz engem”.

„Amikor Krisztus imádására jövünk, mindent megkaphatnánk, amit csak akarunk, ha élő hittel és tiszta szívvel kérnénk tőle. Csakhogy lám!…Mi hit nélkül, remény nélkül, vágyakozás és szeretet nélkül élünk…” 

Vianney Szent János

2017 őszén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága megszervezte az első adorációs iskolát, hogy segítse elmélyíteni a kapcsolatunkat az oltáriszentségi Jézussal. Ennek mintájára azóta már több plébánia is szervezett szentségimádási iskolákat.

2018. április 12-én templomunkban is elkezdjük a 12 találkozóból álló iskolát. Hetente csütörtökönként a virrasztás első órájában: 20 órától 21 óráig. Minden alkalommal először levetítünk egy-egy részt Fábry Kornél atya előadássorozatából. Utána pedig csendes szentségimádás következik, amikor a hallottakat a gyakorlatban is alkalmazhatjuk a nyitott tabernákulum előtt.

Válaszokat kaphatunk az iskola buzgó elvégzése során az alábbi kérdésekre:

Mit tegyek az Oltáriszentség előtt?

Mit kezdjek a csenddel?

Hogyan hallhatom meg Isten hangját?

Első alkalom: 2018. április 12. 20 óra. Az alkalmak előtt 18:30-tól szentmise és fél óra vezetett szentségimádás van.

Szeretettel hívunk mindenkit, aki szeretné elmélyíteni Jézussal való kapcsolatát.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: sandor.vizy@gmail.com vagy +36-70-283-1377. Jelentkezési határidő: 2018.04.10.

Rákosfalvai Szent István Király plébánia, XIV. kerület Álmos vezér tér 1.

Megközelíthető az Örs vezér tértől a 81, 82 trolival vagy a 131, 231, 144 busszal (egy megálló)

 

 

További bejegyzések