Irgalmasság vasárnapja

Templomunkban 2. húsvét vasárnap 15.00 órától megemlékezünk a Szent Fausztina nővérről és az irgalmasság vasárnapjáról. 

Faustyna Kowalska boldoggá avatását II. János Pál pápa kezdeményezte, még Krakkó érsekeként, 1965-ben. Majd 1993. április 18-án, húsvét második vasárnapján, az eljárás elindítója immár pápaként avatta boldoggá Fausztina nővért. A szentté avatásra hét évvel később, 2000. április 30-án, ismét csak húsvét második vasárnapján került sor.

Ekkor hirdette ki a pápa a világ számára az Isteni Irgalmasság ünnepét is, e szavakkal: „Húsvét második vasárnapja ettől kezdve az egész egyházban az Isteni Irgalmasság vasárnapja nevet viseli.” És a szentatya hozzátette, ezzel az üzenettel, az Isteni Irgalmasság üzenetével kívánja átvezetni az egyházat a harmadik évezredbe.

Egyetlen lélek sem nyerhet megigazulást, amíg nem fordul bizalommal irgalmasságomhoz. Ezért kell a húsvét utáni első vasárnapot irgalmasságomnak szentelni. A papok ezen a napon hirdessék a lelkeknek nagy és végtelen irgalmamat!” (Napló 570)

„Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek tengerét árasztom minden lélekre, aki irgalmam forrásához közelít. Egy lélek se féljen közeledni hozzám…” (Napló 699)

Hogy még inkább bátorítsanak minket, hogy részt vegyünk ebben a hagyományban, 2002 óta teljes búcsút nyerhetnek azok, akik megfelelnek a szükséges feltételeknek.

Hogy készüljek fel az Isteni Irgalmasság vasárnapjára annak érdekében, hogy elnyerjem ezeket a kegyelmeket?

1. Tartsd meg ezt az ünnepnapot a Húsvét utáni vasárnapon!

2. Őszintén bánd meg az összes bűnödet!

3. Helyezd teljes bizalmadat Jézusba!

4. Menj el gyónni, lehetőleg vasárnap előtt!

5. Járulj szentáldozáshoz az ünnep napján!

6. Tiszteled* az Isteni Irgalmasság képét.

7. Legyél irgalmas másokhoz a tetteidben, szavaidban és imáidban.

*Egy szent kép vagy szobor tisztelete csupán azt jelenti, hogy valamilyen cselekedettel vagy mély vallási tisztelettel viseltetsz iránta, a miatt a személy miatt, akit képvisel – ebben az esetben a Legirgalmasabb Megváltót.

További bejegyzések