Évközi 22. vasárnap hirdetések

2020.08.30-ai hirdetések

Kedden Nagy Szent Gergely pápa emléknapja lesz. Pénteken, szeptember hónap

elsőpéntekén, reggel 7 órakor is lesz szentmise. Este 6 órától elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.     

Különféle újságok és szeptemberi Adoremus a szokott helyről megvásárolhatók.

Szeptember 8-án – ez egy keddi nap – megkezdődik a templomi hitoktatás.
8-án este ½ 6. Elsőáldozásra készülők. Kérem, hogy akiknek májusban a járvány miatt elmaradt az elsőáldozás, ők is jöjjenek, hogy megbeszélhessük mikor legyen nekik a hittan, hogy október 11-én a 10 órakor kezdődő szentmisén elsőáldozók legyenek.
Szeptember 9-én este ½ 6. 3-4 osztályosok.
Szeptember 10-én este ½ 6. Felsősök.
Szeptember 11-én edste 7 óra. Bérmálkozásra készülők. (Ha lesz legalább 15 jelentkező, akkor tavasszal lesz bérmálkozás!)
Szeptember 13-án a ¾ 9-es diákmisén lesz Veni Sancte.

Ministráns közösségünk szeretettel várja az új ministránsokat, akik már elmúltak 7-8 évesek. Az első ministráns foglalkozás szeptember 4-én délután 4 órakor lesz. Bővebb információ a plakátokon.

Szeptembertől folytatódik a csütörtöki virrasztás este 8-tól. Engesztelő imaórát tartunk az első órában, utána egyéni, csendes imádság lesz éjfélig. Várjuk a kedves Testvéreket, akár rövidebb, akár hosszabb időre a nyitott tabernákulum elé.

Templomunk orgonája, mely Szilágyi Loránd karnagy úr tervei szerint készült és az építés során felhasználták az eredeti, 1925-ben épített, Rieger orgona alkatrészeit is, – meghibásodott. A régi szélláda bőrözése kihasadt és szökik a levegő. A javításhoz, az orgona jelentős részét le kell bontani, majd visszaépíteni. Ezután az egész hangszert újra kell hangolni. A javításra 10 év, teljes körű garanciát kapunk. A munkát a jövő év első félévében szeretnénk elvégeztetni. Időtartama várhatóan egy hónap, költsége 1.282.700,- Ft., mely összeg előteremtéséhez számítunk a kedves Testvérekre. Köszönjük az eddigi és jövőbeli  nagylelkű adományaikat. 

További bejegyzések