Hirdetés 2021.04.11

Hirdetések az Isteni irgalmasság vasárnapján
Örömmel adom hírül, hogy a bíboros atya rendelkezése szerint április 17-étől újra tartható nyilvános szentmise. A vasárnapi szentmise hallgatási kötelezettség alóli felmentés megmarad. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy aki csak teheti, merjen útnak indulni, és eljönni a templomba. Akár közös liturgiára, akár egyéni imádságra. 
Ennek kapcsán szeretném egyrészt pontosítani a templom nyitva tartását, másrészt szeretném felmérni, hogy mire lenne igény.
Szentmiséink rendje változatlan.
  • Szentmisék:
    Vasárnap:
    8.45; 10.00; 18.30
    hétköznap:
    Hétfőn és szerdán 7.00
    Kedden, csütörtökön és pénteken 18.30
    szombat 18.30
    A héten még közvetítettek lesznek a szentmisék.
    az ünnepek miserendjét az aktuális hirdetésben jelezzük.
  • A templom nyitva tartása:
    a) iroda időben az irodai bejáraton keresztül be lehet menni.
    b) miséhez kapcsolódóan:
    hétfőn és szerdán 6.30-8.00 (Megsúgom, hogy 6-kor már kinyitom a sekrestye melletti bejáratot.)
    Kedd: 17.00-19.00
    csütörtök: 17.00-20.00
    szombat: 17.00-19.30
    vasárnap: 8.00-11.00; 17.00-19.30
  • Kapcsolódó programjaink:
    Csütörtökön a szentmise után vezetett szentségimádás 19.30-ig, majd csendes imádság 20.00-ig.
    A hónap első vasárnapján 18.00-kor szentóra.
    Rózsafüzér imádság szervezés alatt.
    Szeretném felmérni, mire lenne igény. Egyéni imádság lehetősége, szentségimádás, esetleg zsolozsma. Erre készül egy táblázat, amelyet ki lehet tölteni.
    https://forms.gle/BNezSXyTwe6QgANi9
  • Szentgyónási lehetőség:
    Vasárnap:  8.00-8.30; 17.45-18.15
    Kedden, csütörtökön és pénteken 18.00-18.15 között
    Szombaton: 17.40-18.15
    Vagy személyesen megbeszélt időpontban.

Elmélkedés:

Örüljetek dicsőségteknek, adjatok hálát az Istennek, aki meghívott titeket a mennyek országába, alleluja!

Az üres sírtól a Feltámadottal való találkozásig

Húsvét az ünnepek ünnepe. Egész héten a feltámadás örömében élhettünk. Ez az öröm kísér bennünket a húsvéti időben, egészen pünkösdig. Húsvét vasárnapján az üres sír tapasztalatát tárta elénk az evangélium. Ez, és a különféle találkozások híre nem oldotta fel a tanítványok félelmét. Még este is zárt ajtók mögött ülnek. Jézusnak azonban ez nem akadály. Ahogy nem akadály a reménytelenségbe zárult szív, és a csalódásba merült lélek sem. Még aznap este találkozik a tanítványokkal. Gondoljam végig a magam húsvéti útját! Mi akadályoz a Jézussal való találkozásban? Félelmeim, a vírus helyzet, a liturgia hiánya persze gátló tényező, de lehetőséget is láthatok benne. Jézus megoldást kínál életünkre. Nem úgy, hogy akadálymentes sétaúttá teszi, hanem úgy, hogy erőt ad, elkísér, biztat. Ma különösen is fontossá vált, hogy elmondjuk örömünket azoknak, akik elmaradtak a közösségből. Akik közénk tartoznak, de a körülmények távol tartják őket. Mert a Jézussal való teljes és valódi találkozás helye a közösség. Minden hitből fakadó tettem, Isten felé fordulásom arra szeretne mutatni, hogy újra visszatérjek a közösségbe. Az irgalmasság vasárnapját ünnepeljük. A feltámadás öröme megerősít az irgalmasság útján. Mert az örömhír átadásával, a Jézusra való rámutatással Isten irgalmas szeretetét tudjuk továbbadni. Újra éled a természet, és kizöldül minden. Újra éled, megerősödik hitünk Krisztus feltámadása által. Erősödik reményünk, hogy lassan véget ér a kritikus vírusos helyzet. Istenbe vetett bizalommal vigyük el a világba a feltámadás örömhírét!

Fülöp Ákos plébános

Imádság:

Örökké irgalmas Istenünk, te lángra lobbantod a neked szentelt nép hitét, amikor évről évre visszatér a Húsvét ünnepe. Növeld kegyelmedet, amelyet megadtál nekünk. Add, hogy méltóképpen megértsük, milyen csodálatos, hogy megtisztultunk a keresztvíz által, újjászülettünk a Szentlélekből, és elnyertük a megváltást Krisztus vére árán. Ámen!

A Szentírásból merítve:
Olvasmány: ApCsel 4, 32-35
A hívők sokasága egy szív egy lélek volt.
Szentlecke: 1Jn 5, 1-6
Mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot.
Evangélium: Jn 20, 19-31

Ne légy hitetlen, hanem hívő!
A feltámadás titka Isten irgalmasságának a titka. Tamás történetében megmutatkozik az irgalmasság. Nem veti el hitetlenségében, hanem megerősíti hitét. A Feltámadottal való találkozás minket is megerősít, hogy bízzunk az Isten irgalmasságában, és erről tanúságot tegyünk mindenkinek. Húsvét öröme, a bűnbocsánat öröme, az irgalom öröme. Ennek akarunk tanúi lenni.

1144 Budapest, Álmos vezér tere 1. : 363-5976
Honlap: rakosfalvaplebania.hu
Email: iroda@rakosfalvaplebania.hu
Plébános: Fülöp Ákos
Szentmisék:
Vasárnap:
8.45; 10.00; 18.30
hétköznap:
Hétfőn és szerdán 7.00
Kedden, csütörtökön és pénteken 18.30
szombat 18.30

További bejegyzések