A Kongresszusról

1. Mi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus?

Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére. Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.

2. Mikor lesz és hol?

Budapesten, 2020. szeptember 13-20. között.

3. Mi a NEK célja?

  • Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben
  • Tanúságtétel a világ felé Isten végtelen szeretetéről, aki emberré lett, és köztünk maradt valóságosan az Élet Kenyerében.
  • Célja még hitünk e szent titkának megismertetése és megszerettetése, az eucharisztikus élet előmozdítása a hívek körében, hogy élő Krisztus-kapcsolatban élve, hiteles, tanúságtevő keresztényként legyenek jelen a világban Isten dicsőségére és a lelkek üdvösségére.

4. Milyen főbb események várhatók?

  • Nyitó szentmise elsőáldozással
  • Délelőttönként plenáris ülés imával, tanúságtételekkel, katekézisekkel.
  • Eucharisztikus gyertyás körmenet
  • Fiatalok estje
  • Zárómise
  • Ezeken kívül városszerte mindenki számára nyitott kulturális és egyéb programok.

5. Ki vehet részt a NEK-en?

Mindenki, aki regisztrál, részt vehet a délelőtti kongresszusi programokon, de a délutáni és esti alkalmak szabadon látogathatók. 

6. Mit tehetek a NEK-ért?

Minden imát köszönettel veszünk. Ha javaslatod, ötleted van, azt kérjük, az Ötletládába dobd be. A konkrét segítségfelajánlást pedig kérjük a címünkre megírni: titkarsag@iec2020.hu

7. Hogyan készülhetünk közösségileg erre az eseményre?

2017 pünkösdjétől hároméves lelkipásztori programot készítettünk, melynek első évére Pünkösd hétfőn adunk ki egy ötletfüzetet, mely jól használható mind a plébániákon, mind a közösségekben, családcsoportokban, ifjúsági közösségekben és más területeken. Ez hamarosan elérhető lesz a honlapunkon is.

8. Akik nem budapestiek, ők hogyan tudnak bekapcsolódni a felkészülésbe?

Minden egyházmegyében van egy atya, aki az összekötő szerepet vállalta. Minden helyi kezdeményezést vele kell egyeztetni, közösen szervezni. Kérésre szívesen megküldjük az adott egyházmegye felelősének elérhetőségét. 

9. Hogyan értesülhetek az előkészületek fejleményeiről?

A Kongresszus előkészületeivel kapcsolatban honlapunk hírfolyamában illetve hírlevelünkre feliratkozva lehet tájékozódni.

Forrás: iec.2020.hu