Cserkészet

305.

Szent István Cserkészcsapat

A 305-ös számú Szent István Cserkészcsapat az elsők között alakult újra a rendszerváltás után, és azóta folyamatosan működik a Plébánián.  A cserkészet célja, hogy a gyerekek életrevaló, elkötelezett, felelős és egészséges felnőttekké váljanak, akik értékes tagjai a társadalomnak. Ehhez az egyedi cserkészmódszert használjuk, így szórakozás közben tudnak fejlődni.

Iskolaidőben minden péntek délután őrsgyűléseket tartunk, ahol a gyerekek játékos formában tanulnak természetről, társadalomról, cserkészetről és magáról a világról. Emellett rendszeresen szervezünk kirándulásokat és egyéb programokat, minden nyáron pedig egy hétre kivonulunk a természetbe táborozni.

A csapat jelenleg három őrssel működik. A Som őrs egy cserkész korú (10-14 éves) lányőrs, a Bagoly őrsben kiscserkész (7-10 éves) fiúk, a Szellőrózsa őrsben pedig kiscserkész lányok vannak.  Szeptemberben szeretnénk egy új kiscserkész őrsöt indítani, 2.-3. osztályos gyerekekből, érdeklődni és jelentkezni a lent megadott e-mail címen lehet. Mindenkit szeretettel várunk!

 Ali Ádám

aleepasa@gmail.com