Mesetábori összefoglaló

„… Istenhez olyan közel volt, amennyire ez csak lehetséges” (A három fa legendája)

Mesetábori összefoglaló

Plébániai Mesetáborunk – mely 2020. június 29 – július 3. között került megrendezésre – a „Mesékkel az Eucharisztikus Kongresszusért” mesefolyam része volt. 6-10 éves gyermekek számára hirdettük, ki is töltötte a 18 gyermek ezt a kategóriát. Tábori témánk fókuszában Isten csodálatosan megteremtett világának meséken keresztül történő megismerése állt. A mesék segítettek megérteni a fák, virágok, hegyek, vizek, állatok nyelvét s a mesékben elrejtett ősi tudás üzenetét, mely arról szól, mit tehetünk azért, hogy újra Istennek tetsző csodakert legyen a Földünk. A mesékben is megtapasztalhattuk Isten gondviselő jelenlétét, s újra és újra átéltük a hála érzését. Megküzdési stratégiákat, viselkedési mintákat tártak elénk a történetek, melyekből bátorságot meríthettünk, hogy Jézus erejét és örömét elvihessük más emberekhez is.

Táborunknak a Zuglói Szent István Király Plébánia adott otthont öt napon keresztül 8 órától 16 óráig, melyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Károly Atyának. A hét során összesen 12 mesét dolgoztunk fel, hozzájuk kapcsolva mondókákat, népi játékokat s egy margitszigeti kirándulást. A meséket a tábor végén mesekötetbe fűzve megkapták a gyermekek, hogy tovább éljenek bennük.

Mert a mesékben minden benne van, minden, ami volt, ami van és ami lehetne. De legfőképpen a „Föld nevű csodakertben” is megtapasztalható teremtő isteni szeretet.

Budapest, 2020. augusztus 7.                    

Geráné Onódy Tünde és Gera Zoltán
táborvezetők

További bejegyzések