Adakozó szeretet

Adakozó szeretet

 A Világjárvány éve különösen nagy megértést, istenhittől vezérelt elfogadást kért a keresztény emberektől. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021-re tették át, a hívek márciustól csak online miséket látogathattak, csak lelki áldozásban vehették rész, a Húsvéti liturgiát, a Nagyböjti Keresztutat, a Feltámadási Körmenetet is lélekben kísérhették végig. Mint minden más, személyes jelenlétet igénylő programot, a májusra tervezett ruhaosztást is el kellett halasztani.

A segítségre szoruló embereket sújtotta legjobban a karantén helyzet, mert adakozni online módon nem lehet. Ezért a Plébánia Karitász Csoportja Pálmainé Lakatos Enikő vezetésével úgy határozott, hogy a biztonsági előírásokat betartva, 2020. július 5-én megrendezi az elmaradt ruhaosztást. Az osztást megelőző héten rengeteg ruha gyűlt össze, melyet a csoporttagok ruhadarab és nagyság szerint szétválogattak, hogy a keresgélő rászorulók könnyebben kiismerjék magukat közöttük. A Karitász Csoport segítő munkatársai igyekeztek minden igényt kielégítő módon segédkezni a válogatóknak az osztás napján. Erőiket a két hittanterem között kellett megosztaniuk, mivel az adományba kapott új ruhákat is a rászorulók rendelkezésére bocsátották. A hívek által hozott használt ruhákat ingyenesen vihették el a rászorulók, az új ruhák közül jelképes összegért „vásárolni” lehetett.  Az innen befolyt összeget adományként kezeli a Karitász Csoport és a rászorulók ellátására fordítja.

Sajnos sok ruha megmaradt, mert a járványhelyzet miatt nem mindenki tudott vagy mert eljönni személyesen. A megmaradt ruhák zsákokba rendezéséről, elszállításról a Karitász Csoport vezetői gondoskodtak.  

Hálás köszönet illeti Plébániánk Karitász Csoportját a szívvel-lélekkel, szeretetteljes empátiával végzett tevékenységéért, s ezúton kérjük a kedves Híveket, aktívabban csatlakozzanak e segítő munkához – s nemcsak a ruhaosztáshoz –, hanem a rászorulók és a megélhetésükben veszteséget szenvedett családok felkutatásához, a hirdetések megosztásához, a támogatási lehetőségek feltérképezéséhez, a karitatív rendezvények (jótékonysági vásárok, beteglátogatások) elő- és utómunkálataihoz is. Ezzel nemcsak emberi kapcsolatainkat erősíthetjük, hanem tovább adhatjuk az Istentől kapott végtelen szeretetet, hiszen Isten áldása van a rászorulókért végzett áldozatos munkán is.

A plébániai Karitász Csoport nevében:
Geráné Onódy Tünde

További bejegyzések