Hirdetések 2020.10.25

Hirdetések évközi 30. vasárnap

1./ Szerdán Szent Simon és Júdás apostolok ünnepe lesz. Csütörtökön az esti szentmise és szentségimádás után virrasztás lesz éjfélig. Este 8 és 9 között az Isteni Irgalmasság Üzeneteinek imáiból közösen imádkozunk, ezt követi a csendes szentségimádás  nyitott tabernákulum előtt.

2./ Különféle újságok és novemberi Adoremus a szokott helyről megvásárolhatók.  

3./ Hétköznaponként nem változik a szentmisék rendje (hétfőn és szerdán reggel 7 órakor; kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton este ½ 7-kor lesznek a szentmisék). Vasár- és ünnepnapokon pedig ¾ 9, 10, és este ½ 7-kor lesz a szentmisék időpontja.

4./ Ahogy már többször is hirdettem: orgonánk szélládájának bőrözése kihasadt és szökik a levegő. A javításhoz, az orgona jelentős részét, le kell bontani, majd visszaépíteni. Ezután az egész hangszert újra kell hangolni. A javításra 10 év teljes körű garanciát kapunk. A munkát jövő év első félévében szeretnénk elvégeztetni. Időtartama várhatóan 1 hónap, költsége 1,282,700,- Ft., mely összeg előteremtéséhez számítunk a kedves Testvérekre. Köszönjük az eddigi és jövőbeli nagylelkű adományaikat.

5./ Plébániánk Karitász csoportja tartós élelmiszer gyűjtést tart nov. 6-7-én a PENNY, 13-14-én a közeli SPAR üzlet előtt a rászoruló családok számára. Várjuk a Testvérek felajánlását és ezúton kérjük, környezetükben adják tovább az információt.

6./A járvány egyre erősebben terjed. Ahhoz, hogy egyre tovább együtt maradhassunk, szükséges a maszk viselése. Kérjük, hogy a templomban is viseljen mindenki maszkot.

7./ November 8-án az esti szentmise után hangversenyt tartunk a templomban.

8./ Okt.31. és nov. 4. között reggel 9-től lesz lehetőség az urnatemető látogatására. Aki tudna vállalkozni temetői ügyeletre, kérjük iratkozzon fel a sekrestyében, illetve az irodában.

9./ Bíboros főpásztorunk egészségi állapotomra való tekintettel, hogy tehermentesítsen, áthelyezett a Batthyányi térre november 1-i hatállyal. 1-én és 2-án még biztosan itt tartom a szentmiséket.

  1. november 1. Mindenszentek

Este ½ 6-tól szentségimádást tartunk,

6 órától elimádkozzuk a Mindenszentek litániát.

Az esti ½ 7-kor kezdődő szentmise után tartjuk a halottak esti ájtatosságot.

Csak a szenvedő lelkek javára fodítható teljes búcsút nyerhet az a hívő:

  • aki november 1-től 8-ig áhitatos lélekkel temetőt látogat s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a 8 napon elnyerhető).
  • aki halottak napján, nov. 2-án (vagy az ordinárius engedélyével a megelőző vagy következő vasárnapon vagy Mindenszentek napján) templomot vagy kápolnát áhitattal meglátogat, s 1 Miatyánkot és 1 Hiszekegyet elimádkozik.
  1. november 2. Halottak napja

Reggel 7 órakor és este ½ 7-kor is lesz szentmise.

Az esti szentmise végén megemlékezünk minden elhunytról .

 

További bejegyzések