Erősítsük meg házasságunkat! 5. rész

Kapaszkodjunk egymásba a különbözőségeink elfogadásával, így gazdagítva kapcsolatunkat!

Ma legalább 5 alkalommal dicsérjük meg párunkat! 

5.este

Amoris Laetitia 

Ferenc pápa: A családban megélt szeretetről 

141. cikk

És végül, ismerjük el, hogy a párbeszéd, akkor lesz hasznos, ha van mondanivalója. Ehhez belső gazdagságra van szükség, amelyet olvasmányokkal, személyes reflexióval, imádsággal és a társas kapcsolatok iránti nyitottsággal lehet táplálni.                                                                          Kép: taiji.eoldal                                                                        

Enélkül a beszélgetések unalmassá és tartalmatlanná válnak. Ha a házastársak egyike sem törődik lelkiével, és nem tart fenn változatos kapcsolatokat másokkal, a családi élet belterjessé válik és a párbeszéd elszegényedik. 

5. kérdés: A kapcsolat elején pont a másik „másságaba” szerettünk bele. Az évek során azonban ezek a különbözőségek okozzák a legnagyobb nehézséget a kapcsolatban. Vajon miért? Mi a teendő ilyenkor? Nektek mi a „bevált recept” erre?  

Házaspárok imája

Jézus Krisztus, hálát adunk Neked, hogy velünk járod életünk útját. Szeretnénk tanúságot tenni erről nem csak egymás előtt, hanem gyermekeink előtt és mások előtt is, hogy jelenléted, erőd és szereteted jelen van életünkben.
Urunk, segíts, hogy jobban megértsük: csak úgy lehetünk mások előtt házasságunkban a Te tanúid, ha a Veled való kapcsolatunkat folyamatosan mélyítjük, és házastársi szeretetünket mi is megéljük. Köszönjük, hogy atyai gondviselésed velünk van életünk nehéz óráiban is: a szenvedésben és a kudarc perceiben is. Add, hogy hozzád fűződő viszonyunk jobban elmélyüljön még akkor is, ha gyengeségünk miatt néha kudarcot vallunk. Köszönjük, hogy minden örömünkben osztozol velünk. Kérünk, áldd meg megszülető gyermekeinket, akiket a Te ajándékodként fogadunk majd hajlékunkba. Add, hogy jó szülőkké váljunk. Tudjunk gyermekeinknek gyökereket és szárnyakat adni.
Urunk, Jézus Krisztus, házasságkötésünk szent napján benned bízva hozzuk eléd azokat, akik fontosak számunkra: szüleinket, akik felneveltek, nagyszüleinket, testvéreinket és egész rokonságunkat, akik velünk együtt ünnepeltek. Adj nekik hosszú és boldog életet!
Köszönjük, hogy egyházadban elfogadó testvéreket adsz nekünk. Kérünk, segíts megtalálni helyünket a te közösségedben. Add, hogy mi is tudjunk másokat segíteni. És végül, kérünk, áldd meg lelkipásztorunkat, hogy a jó pásztor gondoskodásával szeresse népedet.
Amen.

További bejegyzések